+90 (0232) 853 74 00
İTOB OSB 10011 Sokak No: 10 Tekeli - Menderes / İZMİR
Miniolive 100 Sistem Ekipmanları

1. Miniolive 100 Sıkım Ünitesi

Saatte 80-100 kg zeytin hamuru işleme kapasitesine sahiptir. Seyyar özellikte, farklı alanlara rahatça taşınabilir. Günlük topladığınız zeytinleri taze bir şekilde işleyerek kendi ürettiğiniz zeytinyağını sofranıza keyifle taşıyabilirsiniz.

Miniolive 100 serisinde; zeytin hamuru farklı hızlarda, zeytinin türüne ve toplama zamanına göre işlenir, böylece size daha konforlu çalışma imkânı tanınmış olur. Malaksör ısıtma sistemi standart donanım olarak üretilir, İhtiyaca göre zeytin hamurunun ideal ısı aralığında işlenebilmesini mümkün kılar (18–27 derece).  Zeytinyağı çıkış randımanı malaksör ısıtma sisteminin sayesinde arttırılmış olur.

 

2. Master 200 EKO Zeytin Yıkama ve Yaprak Ayırma Ünitesi

Zeytin yıkama ve yaprak ayırma ünitelerinin klasik modelidir. Daha çok nadir yapraklı ve titiz toplanmış zeytinlerde çalışma randımanı sağlar. Aksi halde zeytine karışmış yoğun yaprak ve dal parçaları çalışma konforunu olumsuz etkileyebilir. Ayrıca sisteme düşmüş yabancı metal cisimler ve iri taş parçaları makinenin hareketli aksamlarını olumsuz etkileyebilir.

Sistemin çalıştırılması son derece basit bir işlem şeklindedir. Toplanan zeytinler ünitenin üst bunkerine dökülür, zeytin manuel olarak ayarlanan klape vasıtasıyla makinenin alt bunkerine boşaltılır. Zeytin alt bunkere düşerken bir fan vasıtasıyla zeytinde bulunan yaprak ve dal parçası sistemin dışına atılır. Alt bunker içerisine daimi olarak temiz su girişi sağlanır, kirli su deşarj vanasından sistemin dışına atılarak yıkanmış zeytin, taşıma helezonuyla bir sonraki üretim operasyonuna gönderilir.

 

3. Kontrol Panosu

Bütün sistemin kumanda panosudur. Sıkım ünitesinin yanına konumlandırılır. Çoklu fişle sıkım ünitesinin ve yıkamanın üzerine bağlantı yapılır.

 



Neden Miniolive Butik Zeytinyağı Makinesi?

Avantajları

  • Düşük yatırım maliyeti ile erken amorti etme avantajı
  • Küçültülmüş makine boyutları ile sınırlı alanda zeytinyağı üretim imkânı
  • Kendi üretiminizin markalaşma yolunda avantaj getirmesi
  • Zeytinyağı kalite kriterlerini üretim esnasında koruyarak katma değer katması
  • Çeşitli üretim amaçlarına uygun makine ve ekipman seçenekleri
  • Enerji tüketim maliyetinin uygun olması, günlük toplanan zeytinlerin ekonomik işlenmesi
  • Çevreye karşı herhangi bir zarar oluşturmaması ve çevre bakanlığının zeytinyağı üretimi için şart koştuğu çeşitli belge ve projelerden muaf olması
  • Organik zeytinyağı üretimi için gerekli koşullara sahip olması
  • Pirinaya zeytinyağı kaçağının minimize edilmesi

TEKNİK ÖZELLİKLER

 

Miniolive 100 Sıkım Ünitesi

Master 200 EKO Zeytin Yıkama ve Yaprak Ayırma Ünitesi

Kontrol Paneli

Kapasite 

80-100 kg/saat

150 - 200 kg/saat

*

Kurulu Güç

7.52 kW

1.09 kW

8.61 kW; 380 V

Ağırlık

574 kg

155 kg

73 kg

Ölçüler (En x Boy x Yükseklik)

900 x 1960 x 1680 mm

 920 x 2.000 x 2.300 mm

600 x 700 x 1.250 mm

Takribi Elektrik Tüketimi

*

*

5.9 kW/saat

Malzeme

AISI 304 Paslanmaz Çelik

 

AISI 304 Paslanmaz Çelik

 

 

Malaksör Kapasitesi (Zeytin Hamuru)

130 kg

*

*